6970095923 Ροδόπης 54, Βριλήσσια, Αττική contact@ioannapiliati.gr

 

 

Πηλιάτη Ιωάννα
Ψυχολόγος, Εκπ. Οικογενειακή Θεραπεύτρια 
Βριλήσσια, Αττική


Η Πηλιάτη Ιωάννα είναι Ψυχολόγος και Εκπ. Οικογενειακή Θεραπεύτρια και δέχεται θεραπευμένους στα Βριλήσσια και στο Χαλάνδρι. Έχει εξειδικευτεί στη Συστημική - Οικογενειακή Συμβουλευτική και θεραπεία για άτομα και ζευγάρια. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Ψυχολόγου). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ), της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ), και της European Association for Counselling (EAC). Δουλεύει με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες, γονείς και ομάδες πάνω σε ζητήματα που αφορούν στην ταυτότητα φύλου, στις σεξουαλικές δυσκολίες, στις διαπροσωπικές σχέσεις, σε προβλήματα άγχους, κρίσεων πανικού και άλλων συναισθηματικών δυσκολιών και διαταραχών διάθεσης, πένθους, κ.ά. Μέσα σε ένα πλαίσιο προστασίας, ασφάλειας και αποδοχής εργάζεται με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη εφήβων κι ενηλίκων. Εστιάζει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων και των ψυχικών τους αποθεμάτων, ώστε να ενδυναμωθούν και να επιτύχουν μια αρμονική ζωή με ισορροπία. Έχει 25 χρόνια προϋπηρεσίας και εμπειρίας στο χώρο της επικοινωνίας και της προσωπικής ανάπτυξης. Έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ δίκτυο ατόμων και ομάδων, με πολύ διαφορετικές καταβολές, εμπειρίες, ανάγκες, συμπεριφορές και στάσεις ζωής. Δίνει μεγάλη σημασία στην ανθρώπινη ανάγκη για κατανόηση, αποδοχή και υποστήριξη. Είναι σύμμαχος στο άτομο αναφορικά με τις διαπροσωπικές του σχέσεις και τις ποικίλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει στις διάφορες φάσεις της μεταβαλλόμενης ζωής του. Μετά την προσωπική της επαφή με τη Συστημική ψυχοθεραπεία αποφάσισε να προβεί σε αλλαγή καριέρας αποκτώντας πτυχίο Ψυχολογίας και εξειδίκευση στη Συστημική Συμβουλευτική-Οικογενειακή θεραπεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 

 

 

Συστημική Οπτική

Συστημική Οπτική

Στον τομέα της ψυχοθεραπείας, η συστημική οπτική αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων ως αποτέλεσμα των αλληλεπιδράσεων με το περιβάλλον τους και με άλλα μέλη του συστήματος, είτε πρόκειται για οικογένειες, ομάδες κτλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεραπεία Ζεύγους και Συμβουλευτική

Θεραπεία Ζεύγους και Συμβουλευτική

Η θεραπεία ζεύγους αντιπροσωπεύει ένα ταξίδι συνεργασίας προς την ενίσχυση και βελτίωση μιας σχέσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψυχοθεραπεία: ατομική ή ομαδική

Ψυχοθεραπεία: ατομική ή ομαδική

Στόχος της Ψυχοθεραπείας είναι η ανεύρεση της αιτίας του συμπτώματος και η θεραπεία του, είναι μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης.

Συμβουλευτική Γονέων

Συμβουλευτική Γονέων

Η συμβουλευτική γονέων αποτελεί ένα πολύτιμο πλαίσιο υποστήριξης για τους γονείς, παρέχοντας τους τα εργαλεία και τη γνώση που χρειάζονται για να κατανοήσουν καλύτερα τα παιδιά τους και τον εαυτό τους ως γονείς.

Ψυχοθεραπεία Παιδιών

Ψυχοθεραπεία Παιδιών

Τα παιδιά και η ιδιοσυγκρασία του, προσεγγίζονται με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο στον Τόπο Ψυχοθεραπείας. Μέσα από το παιχνίδι και την επαφή μπορούμε να αγγίξουμε ευαίσθητα θέματα όπως τραυματικά γεγονότα.

Ψυχοθεραπεία εφήβων και νέων ενηλίκων

Ψυχοθεραπεία εφήβων και νέων ενηλίκων

Η περίοδος της εφηβείας είναι ένα από πιο ξεχωριστά σημεία της ζωής μας. Είναι ο προθάλαμος πριν την ενηλικίωση, είναι η πορεία που σε μεταμορφώνει από παιδί σε ενήλικο άτομο. Αυτή η μετάβαση είναι συνταρακτική και κρύβει τις δικές της προκλήσεις.

 Ψυχιατρική παρακολούθηση

Ψυχιατρική παρακολούθηση

Η ψυχιατρική παρακολούθηση έχει ως στόχο τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, που περιλαμβάνουν ποικίλες παθήσεις που σχετίζονται με το συναίσθημα, τη συμπεριφορά, την κατανόηση και την αντίληψη.