6970095923 Ροδόπης 54, Βριλήσσια, Αττική contact@ioannapiliati.gr
hero image

 

 

Πηλιάτη Ιωάννα - Ψυχολόγος, 
Εκπ. Οικογενειακή Θεραπεύτρια


ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ 

Η ποικιλία των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών εμπειριών μου, σε συνδυασμό με τη συστημική προσέγγιση, αποτελούν πλούσιους παράγοντες που ενισχύουν τη διαδικασία ψυχοθεραπείας. Έχοντας εργαστεί σε διάφορους τομείς με διάφορες ρόλους, η εμπειρία μου επικεντρώνεται στην παροχή ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης σε ατομικό, οικογενειακό και ομαδικό επίπεδο, καθώς και στις υπηρεσίες συμβουλευτικής.

Η συστημική προσέγγιση που χρησιμοποιώ αντιμετωπίζει τα ανθρώπινα προβλήματα με νέο τρόπο, βλέποντας τη συμπεριφορά ως αποτέλεσμα σχέσεων και αλληλεπιδράσεων. Αντί για γραμμική αντίληψη, επικεντρώνομαι σε κυκλική οπτική, όπου η αμοιβαιότητα και η αλληλεπίδραση παίζουν κεντρικό ρόλο. Συνεπώς, τα προβλήματα δεν ερμηνεύονται πλέον ως απλές αιτίες, αλλά ως αλληλεπιδράσεις σε πολλά επίπεδα.

 

 

 
 
 
 
Η συστημική οπτική αναφέρεται σε ένα πλαίσιο σκέψης και προσέγγισης που επικεντρώνεται στην κατανόηση των φαινομένων μέσα στο πλαίσιο ενός συστήματος. Στον τομέα της ψυχοθεραπείας, η συστημική οπτική αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων ως αποτέλεσμα των αλληλεπιδράσεων με το περιβάλλον τους και με άλλα μέλη του συστήματος, είτε πρόκειται για οικογένειες, ομάδες, επαγγελματικά περιβάλλοντα κλπ.